Het eerste weekend van oktober 2019 is het weer tijd voor de Kustmarathon Zeeland, welke voor de zeventiende keer georganiseerd wordt. Verschillende wedstrijdonderdelen van dit mooie evenement komen ook over de duinen bij minicamping Noordduin in Domburg. Zeker de moeite waard hier een kijkje te gaan nemen.

Kustmarathon Zeeland 2019

De Kustmarathon Zeeland 2019 vindt plaats in het weekend van 4, 5 en 6 oktober 2019. Deze kustmarathon is inmiddels een begrip in het hardloopcircuit, Kustmarathon Zeeland - wandelmatarhon langs minicamping Noordduin in Domburg over duinenmaar dit evenement bevat nog veel meer wedstrijdonderdelen, namelijk:

Op vrijdag 4 oktober 2019:

  • De Ladiesrun. Dit vindt plaats in Zoutelande en start om 17.30 uur;
  • Light Kustrun. Deze start om 20.19 uur vanaf “De Parel” aan de Babelweg 2 in Domburg. Hardlopers voorzien van verlichting zullen vervolgens ook over de duinen bij minicamping Noordduin voorbij rennen, om zo te finishen in Zoutelande.

Op zaterdag 5 oktober 2019:

  • MTB Toertocht. Deze tocht start om 08.45 uur in Zoutelande en zal dus in tegengestelde richting gaan, dan de overige onderdelen. De mountainbikers komen deze ochtend ook over de duinen bij minicamping Noordduin;
  • Minimarathon. Dit onderdeel is voor alle fanatieke kleine hardlopers. Dit vindt plaats in Zoutelande vanaf 12.15 uur;
  • Kustmarathon Zeeland. Deze start om 12.00 uur in Burgh- Haamstede. De hardlopers zullen deze middag ook voorbij komen over de duinen bij minicamping Noordduin. Om 18.00 uur moeten alle hardlopers over de finish in Zoutelande zijn.

Op zondag 6 oktober 2019:

  • Deze dag vindt de gezellige wandelmarathon plaats. Alle wandelaars starten om 08.00 uur in Burgh- Haamstede en kunnen tot 18.00 uur in Zoutelande finishen. U kunt deze dag genieten van alle wandelaars die al wandelend langskomen over de duinen bij minicamping Noordduin. Het is altijd een gezellige boel, waarbij u iedereen kunt aanmoedigen.

Kustmarathon Zeeland - Wandelmarathon langs minicamping NoordduinKortom dit evenement zorgt het eerste weekend in oktober voor een heleboel sportiviteit in Zeeland. Maar niet alleen deelnemers zijn er zo enthousiast over, ook de toeschouwers genieten altijd volop. De Kustmarathon Zeeland is inmiddels echt een begrip. Het is een zware marathon langs de Zeeuwse kust. Ook wel de mooiste en zwaarste marathon van Nederland genoemd.

Een kijkje nemen tijdens de Kustmarathon Zeeland

Verblijft u het eerste weekend van oktober op minicamping Noordduin in Domburg, in onze vakantiewoning in Domburg, of in ons chalet in Domburg? Dan zit u heel dichtbij het parcours. Wanneer u het terrein afloopt en de trap neemt naar de duinen, komen de verschillende onderdelen langs. U staat als het ware eersterang, zodat u echt volop mee kunt genieten van dit prachtige meerdaagse evenement.
Misschien wilt u ook een kijkje gaan nemen bij de finish in Zoutelande. Houdt u er rekening mee dat het hier erg druk is. Wanneer u met de auto gaat, zijn er verschillende parkeerplaatsen buiten Zoutelande bereikbaar. Bekijk hiervoor de verschillende mogelijkheden hier. Natuurlijk kunt u ook altijd met de fiets naar Zoutelande gaan. Dit is vanaf minicamping Noordduin ongeveer 20 tot 30 minuten fietsen.

Enthousiast en misschien volgend jaar ook deelnemen?

Bent u zo enthousiast dat u misschien volgend jaar ook wilt deelnemen aan één van de onderdelen van de Kustmarathon Zeeland? U kunt zich pas vanaf 1 januari 2020 inschrijven, maar hier vindt u alvast wat informatie. Bent u benieuwd naar ervaring van iemand die heeft deelgenomen aan de wandelmarathon? Vraag dit dan gerust aan Mariëlle tijdens uw verblijf bij ons. In 2008 heeft zij samen met o.a. haar vader deze wandelmarathon met vlag en wimpel uitgelopen. En Leon? Die is expert op het gebied van de Light Kustrun. Dus wanneer u hier aan deel wilt nemen, kan hij u hier meer over vertellen.

Wij wensen u alvast een fijn verblijf dit sportieve eerste weekend in oktober.