Tijdens een vakantie op onze minicamping, in ons chalet of in onze vakantiewoning in Domburg wilt u natuurlijk niet alleen Domburg maar ook de verdere omgeving verkennen. Westkapelle ligt op 4 km afstand en heeft ook veel te bieden.

Westkapelle

Het mooie kustdorp Westkapelle ligt op de meest westelijke punt van Walcheren en wordt gekenmerkt door zijn twee unieke vuurtorens. Het dorp wordt omgeven door zee en strand en wordt beschermd door de zeedijk. Vanaf deze dijk heeft u een schitterend uitzicht. Vanaf minicamping Noordduin kunt u zowel per fiets als met de auto over deze zeedijk rijden. De golven, passerende schepen en uitbundige zonsondergangen blijven boeien. Wie zich omdraait richting het dorp ziet de karakteristieke rode daken, een fascinerend beeld.

Het dorp heeft een gezellig centrum, waar u aan de Zuidstraat en de Markt verschillende winkels, restaurants en gezellige terrasjes vindt.

Het strand van Westkapelle

In Westkapelle vindt u uitgestrekte zandstranden met helder zeewater. In het hoogseizoen vindt u hier zelfs nog ruimte en rust. Bij het botenhuis van de Reddingsbrigade beginnen de duinen langs de Westerschelde. Het 12 kilometer lange strand loopt langs Zoutelande en Dishoek helemaal richting Vlissingen. Wanneer u een stevige wandelaar bent, kunt u dus zelfs vanuit uw vakantiewoning in Domburg bij ons over de mooie stranden naar Vlissingen wandelen, langs Westkapelle. En natuurlijk kunt u onderweg voor de inwendige mens zorgen bij de verschillende strandpaviljoens.

Westkapelle vanuit 't Lage licht

Bezienswaardigheden

De twee bekendste bezienswaardigheden van Westkapelle zijn uiteraard de twee vuurtorens. Maar dit zijn zeker niet de enige bezienswaardigheden.

Vuurtoren ‘t Hoge licht

Dit is “de hoge” vuurtoren van Westkapelle. Hier kunt u na een behoorlijke klim genieten van een prachtig uitzicht op het plateau. Het klimmen is dus zeker de moeite waard. Bij mooi weer heeft u zicht over heel Walcheren.

De openingstijden zijn als volgt:

1 april t/m 2 november 2019:

  • Dinsdag 18.00 uur  – 20.00 uur.
  • Woensdag 13.00 uur – 16.00 uur. In juli en augustus geopend van 11.00 uur – 16.00 uur.
  • Donderdag: 18.00-20.00 uur.
  • Zaterdag: 13.00-16.00 uur. In juli en augustus geopend van 11.00-16.00 uur.

3 november 2019 t/m 1 april 2020
In het winterseizoen is de vuurtoren alleen geopend op:

  • 26 december: 13.00-16.00 uur.
  • 28 december: 13.00-16.00 uur.
  • 3 januari: 13.00-16.00 uur

Meer informatie en entreeprijzen vindt u op deze website.

Vuurtoren ‘t Lage Licht

Deze vuurtoren vindt u aan de zeedijk. De toren is rood met een witte band. Het licht van de toren heeft drie kleuren, namelijk rood, wit en groen.

De openingstijden zijn als volgt:

3 april t/m 1 november 2019

  • Woensdag: 13.00-16.00 uur.
  • Zaterdag: 13.00-16.00 uur..
  • Zondag: 13.00-16.00 uur.

In het winterseizoen is de vuurtoren gesloten. Bij storm of slecht weer is de vuurtoren ook gesloten.  

Meer informatie en entreeprijzen vindt u op deze website.

Het Polderhuis

Het Polderhuis is een museum onderaan de Dijk in Westkapelle. Hier komt de geschiedenis tot leven en is de zee binnen handbereik. U kunt hier mooie exposities bekijken en meedoen aan leuke activiteiten en evenementen. Geniet in het Museumcafé of op het terras van koffie met lekkers.

Evenementen

Zeker in het zomerseizoen zijn er verschillende evenementen in Westkapelle, waarbij het zeker de moeite waard is, hier een kijkje te gaan nemen. Wat dacht u bijvoorbeeld van het traditionele ringrijden, of sjezenrijden. Dit is echt een aanrader om te aanschouwen. Daarnaast zijn er ook concerten, rommelmarkten en bijvoorbeeld een oldtimerdag. U kunt de evenementen vinden op deze website.

Zoals u wel kunt lezen is Westkapelle dus zeker de moeite waard om te bezoeken tijdens uw vakantie bij minicamping Noordduin in Domburg. Mocht u vragen hebben tijdens uw verblijf of meer informatie wensen, dan horen wij dat uiteraard graag.