Wanneer u op vakantie in Domburg bent, is er een hoop te zien, te beleven en te doen. Wandelen, fietsen, zwemmen, een bezoek aan een museum, er zijn tal van mogelijkheden. Wij hebben een aantal tips voor u op een rijtje gezet.

Parel aan de Zeeuwse kust

Domburg is een parel aan de Zeeuwse kust en de oudste kustplaats van de provincie Zeeland. Wanneer u in ons vakantiehuis in Domburg verblijft, zit Vakantie in Domburg - brede strandenu op 100 meter van het grootste pluspunt van Domburg: het prachtige brede strand. Men spreekt dan ook over een echte kustplaats. De zee in combinatie met de bossen en de duinen, zijn echte trekpleisters. Daarnaast heeft Domburg nog veel meer te bieden tijdens uw vakantie.

Het centrum van Domburg

Vanaf onze camping fietst u binnen 10 minuten naar het centrum van Domburg. Hier vindt u o.a.:

  • Vele gezellige terrassen. Ook in de winter een aanrader, daar vele terrassen verwarmd zijn;
  • Verschillende winkels, van kledingwinkels, tot winkels met verschillende accessoires, een supermarkt en een fietsenwinkel;
  • Restaurants met veel variatie. Er is voor iedereen wat naar wens, van vis tot vlees, van Chinees tot Sushi en natuurlijk pizza’s.

De winkels en restaurants zijn het hele jaar door 7 dagen per week geopend, zodat u zich eigenlijk nooit hoeft te vervelen.

Seizoensmarkt in de zomer

In het zomerseizoen is het iedere maandag seizoensmarkt in Domburg. Deze start medio mei en eindigt in de tweede of derde week van september. U vindt er kramen met veel variatie. Van fruit tot vis, van kaas tot snoep, kleding, accessoires, Zeeuwse lekkernijen, kortom zeker de moeite waard om de seizoensmarkt een bezoekje te brengen wanneer u op vakantie in Domburg bent.
De markt is geopend van 10.00 uur tot 19.00 uur. In de zomervakantie is de markt zelfs geopend tot 21.00 uur. Zo kunt u na een dagje strand nog even gezellig naar de markt.

Vakantie in Domburg - wandelen door het bosFietsroutes in (de omgeving van) Domburg

Vanuit uw chalet of vakantiehuis in Domburg bij Camping Noordduin kunt u de mooiste routes fietsen. Er zijn tal van mogelijkheden, zoals:

  • Fietsen (onder) langs de duinen;
  • Fietsen door de bossen;
  • Fietsen naar verschillende dorpen in de omgeving;
  • Fietsen naar Vlissingen of Middelburg terwijl u geniet van het Zeeuwse landschap.

Er zijn vele mogelijkheden en natuurlijk verschillende afstanden. U vindt hier verschillende fietsroutes rond Domburg.

Zwemmen in het subtropisch zwemparadijs

In Domburg vindt u Zwemparadijs de Parel, leuk voor jong en oud. U vindt er o.a. een binnenbad met stroomversnelling, een peuterbad voor de kleinsten onder ons, een glijbaan met speciale lichteffecten en voor de echte waaghalzen is er de pelikaanduik met een vrije val van 2 meter. U vindt hier ook een buitenbad, zodat u in de zomer ook vanuit het binnenbad naar buiten kunt zwemmen.

Wandelen

Houdt u van wandelen? Dan kunt u uw hart ophalen in en rondom Domburg. Vanaf uw vakantieadres in Domburg bij Camping Noordduin wandelt u bijvoorbeeld naar het centrum van Domburg over het strand, of de duinen. Maar u kunt ook over de duinen en de zeedijk naar Westkapelle. Voor de stevige wandelaars is de route Domburg naar Oostkapelle ook zeker eenVakantie in Domburg - de watertoren aanrader. U kunt deze route bijvoorbeeld lopen over het strand, over de duinen (over de Hoge Hil en langs de Watertoren in Domburg) en door het bos. Er zijn hele mooie wandelroutes, waardoor u zeker niet uitgewandeld, maar ook niet uitgekeken raakt.

Pluktuin in Aagtekerke

Bent u in de zomer op vakantie in Domburg? Dan is de pluktuin in Aagtekerke zeker een aanrader. Leuk voor zowel jong als oud. Vanaf onze minicamping Noorrduin fietst u langs de Zeeuwse weides door de binnenwegen binnen 10 minuten tot een kwartier naar “Pluktuin Hof Hazenberg” in Aagtekerke. Naast het plukken van fruit en bloemen kunt u er ook iets lekkers drinken en eten en kunnen de kinderen er lekker spelen.

Genoeg te doen tijdens uw vakantie in Domburg

U leest wel, dat u zich niet hoeft te vervelen tijdens uw vakantie in Domburg. Zowel in de zomer als de winter is er altijd wat te doen. Dit zijn namelijk nog maar een aantal tips van ons. Er is nog veel meer te zien, te beleven, te doen en te ontdekken in Domburg en omgeving. Bent u bij ons op vakantie heeft u vragen over Domburg, de omgeving, of bijvoorbeeld bezienswaardigheden? Vraag het ons gerust, wij helpen u graag.